Praktijkcentrum Het Gemeentehuis
Balanstraining

Wanneer: nader te bepalen

Balans training: In contact met binnen en buiten. Het draait in deze bijeenkomsten om beleving en beweging. De oefeningen zijn individueel en in tweetallen, speels en laagdrempelig, met en zonder muziek. We verkennen wat diverse manieren van bewegen teweeg brengt, van een sierlijke armbeweging naar stevig voetenwerk. De sfeer is ontspannen en de begeleiding deskundig. Er moet niets en er kan veel. Resultaat: je hebt lichaamsgerichte vormen geleerd die helpen om op jouw manier te verstillen en in contact contact te zijn met jezelf. Je leert jouw energiebalans beter kennen en te bewaken.

Meer informatie is te vinden op de website:
mindfulmove.nl

Dru-yoga

Wanneer: maandagochtend 09.00 - 10.30

Dru yoga is toegankelijk voor iedereen; van jong tot oud, lenig of minder lenig. Dru yoga versoepelt; heeft een positieve uitwerking bij o.a. rugklachten. Dru yoga bevordert rust door de gevarieerde houdingen en ademhalingsoefeningen. Dru yogalessen worden altijd met muziek begeleid.

Heb je belangstelling? Je bent van harte welkom!
Bel 06-40452726 of mail heleendehulster@gmail.com

Focustraining

Wanneer: nader te bepalen

Wist je dat je energie kunt sparen door zachter en vriendelijker om te gaan met jezelf...Wist je dat je kunt leren aandacht te geven aan iets in jezelf zonder dat het je overspoelt, of bezig blijft houden.. Wist je dat er verandering kan komen in iets ook wat je niet voor mogelijk houdt Dit kun je leren door middel van de methode Focusing. Je leert opmerken wat jouw aandacht vraagt en onvoorwaardelijk te luisteren. Tijdig herkennen en erkennen van wat er in je leeft, werkt preventief bij diverse klachten en maakt bovendien ruimte voor gevoelens van blijdschap, verbinding, kracht en verlangen. Er wordt met elkaar geoefend tijdens en tussen de bijeenkomsten in een groepje van maximaal 6 deelnemers.

Meer informatie is te vinden op de website:
mindfulmove.nl

Groepsles Oefentherapie Mensendieck

Wanneer: iedere dinsdagmorgen van 10.15 - 11.00

Deze lessen zijn bedoeld voor mensen die op een bewuste manier bezig willen zijn met bewegen en oefenen. De lessen worden gegeven door Eline Cijsouw, oefentherapeute Mensendieck.

Voor meer informatie kunt u bellen: 06-51313545 of kijken op de website:
www.oefentherapiewalcheren.nl.

Hatha Yoga

Wanneer: woensdag 19.00-20.00 en 20.15-21.15

De drie kernwoorden van mijn lessen zijn Aandacht, Ademhaling en Ontspanning. Yoga is aandacht voor jezelf. Het is een vorm van ontspanning waardoor je geest tot rust komt. Door middel van zachte houdingen aan te nemen die voor iedereen heel toegankelijk zijn word je je bewust van jezelf en raak je vertrouwd met je eigen lichaam. De dagelijkse beslommeringen raken op de achtergrond en er ontstaat rust in het hoofd. Hierdoor kunnen klachten als slapeloosheid en stress geleidelijk aan verdwijnen en ontstaat er een diep gevoel van zelfvertrouwen en rust. Juist in het dagelijks leven kan dit een steun zijn om beter met hectische situaties om te gaan.
Voor informatie en opgave:

Heleen Grootenhuis, yogadocente.
Tel : 0113-696969 of 06-10686867

Hatha Yoga en meditatie Cirinyah

Wanneer: dinsdag 13.15 - 14.15

Wees welkom. Door yoga, meditatie en diepe ontspanning kom je bij jezelf, leer je je automatische piloot kennen en komt de geest tot rust. Je leert op een milde manier omgaan met alle gevoelens, gewaarwordingen in je lichaam . Er ontstaat ruimte en ieder moment is fris en nieuw. Elk moment een kans om opnieuw te beginnen door te zijn met wat er is.

Belangstelling of vragen?
muin@zeelandnet.nl of bel 06-51184314.

ZwangerTotaal

Wanneer: maandagavond

Het beweegprogramma ZwangerTotaal (VOOR de bevalling) bestaat uit 8 lessen waarvan 1 les wordt verzorgd door de verloskundige en er 1 partnerles zal zijn. Bewegen van het lichaam staat centraal. Verder zal er aandacht zijn voor ademhalingstechnieken, persen, ontspanning, bekkenbodemspieren, uitleg over het bekken en de verandering ervan tijdens de zwangerschap en de bevalling, houdings/bewegingsadvies, tips voor de kraamtijd, houdings/bewegingsadvies, tips voor de kraamtijd en voor de eerste weken na de bevalling. Meer informatie www.zwangertotaal.com

ZwangerTotaal/TotaalVITAAL

Wanneer: maandagavond

Het beweegprogramma TotaalVITAAL (NA de bevalling) bevat in totaal 6 lessen waarvan 1 les buiten met kinderen en kinderwagens! Belangrijk is om weer balans en stabiliteit in het lichaam te krijgen na de bevalling of keizersnede. Het is een opstart om daarna weer het werk en of het sporten te gaan hervatten. Bewegen van het lichaam en oefenen staat centraal. Verder zal er aandacht zijn voor het verbeteren van de spierkracht, coördinatie en balans rondom het bekken, bekkenbodemspiertraining met verschillende invalshoeken, houding en verzorging van de baby. Lekker actief na de bevalling! Meer informatie www.zwangertotaal.com

Ayurvedische Marma Therapie

Wanneer: op afspraak

Versterkt de balans tussen lichaam, geest en bewustzijn. Verspreid over ons lichaam zitten onzichtbare, zeer gevoelige punten (marmapunten), waar levensenergie samenkomt. Ieder marmapunt heeft een verbinding met een bepaald orgaan of met een bepaalde lichaamsfunctie.

Balans
Marma is een oude techniek waarbij die punten worden geactiveerd en ons lichaam tot op het diepste celniveau wordt gereinigd en vernieuwd. In de marmapunten in ons lichaam hopen zich in de loop der jaren afvalstoffen op ten gevolge van stress. Wat begint met pijn en ongemak kan ontaarden in (chronische) ziektes. Door zachte druk uit te oefenen op bepaalde marmapunten kunnen blokkades worden opgeheven, waardoor de levensenergie weer vrij kan stromen. Aangetaste organen en weefsels herstellen en functioneren weer vernieuwd.

Deze marma behandelingen worden gegeven door Suzanne Wohrmann. Voor meer informatie en afspraken:
06-22932920 of www.suzannewohrmann.com