Praktijkcentrum het gemeentehuis

Kinderfysiotherapie

Mijn naam is Emma Hermans. Ik werk sinds april 2014 in mijn eigen praktijk voor kinderfysiotherapie in praktijkcentrum “Het Gemeentehuis”. Naast het behandelen van kinderen met een motorische ontwikkelingsachterstand ben ik gespecialiseerd in kinderbekkenfysiotherapie.

Wat is kinderbekkenfysiotherapie?

Een kinderbekkenfysiotherapeut is een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in het gebied van buik, bekken en bekkenbodem van kinderen. Het gaat hierbij veelal om plas- en poepproblemen. De kinderbekkenfysiotherapeut heeft een opleiding gevolgd om kinderen spelenderwijs te leren voelen waar de bekkenbodemspieren zich bevinden en te zorgen dat het kind daarover controle kan krijgen.

De bekkenbodemspieren spelen een belangrijke rol bij het plassen en poepen. Normaal gesproken zijn deze spieren ontspannen. Bij het ophouden van plas en poep worden ze aangespannen en vervolgens zullen ze weer volledig worden ontspannen om te kunnen plassen of poepen. Bij kinderen met plas- en poepproblemen werken deze spieren vaak te hard en zal het kind moeten leren deze spieren te ontspannen.

Veel voorkomende klachten bij kinderen:

- Broekplassen

- Moeite met het op tijd halen van de wc

- Heel veel moeten plassen

- Verstopping (obstipatie)

- Terugkerende blaasontstekingen

- Broekpoepen

- Bedplassen

- Buikpijn

- Te lang ophouden van plas

Vergoeding

Kinderbekkenfysiotherapie valt onder kinderfysiotherapie en wordt vanuit de basisverzekering vergoed.

Afspraak maken

U kunt telefonisch een afspraak maken via het telefoonnummer 06 48 33 30 42 of via de site www.hermans-kinderfysiotherapie.nl