Praktijkcentrum het gemeentehuis

Medisch pedicure

De medisch pedicure is een gespecialiseerd pedicure die zich naast de basisbehandeling ook bezighoudt met de zogenaamde “ risicovoeten”. Risicovoeten hebben specifieke problemen die het gevolg zijn van diabetes, reuma, vaatlijden, ouderdom, neurologische problemen of verwaarlozing. Voor de behandeling van die complexere voetproblemen komt u terecht bij de pedicure met een specialisatie of de medisch pedicure. Zij zijn speciaal opgeleid en bevoegd om specifieke problemen rondom de risicovoet te herkennen en te behandelen. Zonodig wordt u doorverwezen naar een arts of podotherapeut. Natuurlijk kunt u ook terecht voor de “ gewone” basisbehandeling.

Verwijzing en vergoeding

Voor diabetespatienten hangt de vergoeding af van hun zorgprofiel. Dit wordt tijdens de jaarlijkse screening door de huisarts of praktijkondersteuner vastgesteld. Zorgprofielen worden ingedeeld van 0 tot en met 4, hoe hoger het zorgprofiel, hoe groter de kans op wondjes die moeilijk genezen en hoe meer voetzorg u nodig heeft. Van zorgprofiel 2 tot en met 4 wordt het medische deel van de behandeling vergoed uit de basisverzekering.Neemt u tijdens het eerste bezoek alstublieft de verwijzing met uw zorgprofiel mee!

Medisch pedicure

De pedicure Froukje Slagboom
Werkt op woensdagmiddag in haar eigen praktijk in Praktijkcentrum Het Gemeentehuis te Sint Laurens.Zij is aangesloten bij de branchevereniging ProVoet en bevoegd tot het behandelen van de risicovoet.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen:pedicurefroukje@gmail.com
of tel.nr 06-12788002.