Praktijkcentrum het gemeentehuis

Acupunctuur

Wat is acupunctuur?

Acupunctuur is een klassieke Chinese behandelwijze die in het westen als aanvulling op de 'gewone' geneeskunde wordt gebruikt. Ziekte en allerlei klachten zijn uitingen van het menselijk lichaam dat de natuurlijke balans verstoord is. De behandeling van de acupuncturist is er op gericht om die natuurlijke balans in het menselijk lichaam te herstellen. Deze behandelwijze heeft zijn waarde al lang bewezen. De wereldgezondheidsorganisatie omschrijft zelfs al meer dan 50 aandoeningen die met succes middels acupunctuur behandeld kunnen worden.

Behandeling

De behandeling met acupunctuur is erop gericht om de verstoorde 'energiehuishouding' in het menselijk lichaam te herstellen. Die energieŽn volgen vaste banen in het lichaam, de zogenaamde meridianen. Op van tevoren vastgestelde punten worden kleine dunne naalden in gebracht om de energie in een meridiaan te stimuleren of juist te remmen. Deze naalden zijn niet pijnlijk Naast het gebruiken van naalden kunnen er ook andere therapievormen gebruikt worden, zoals moxa (een therapievorm die werkt door middel van warmte), cupping en elektroacupunctuur. Bij deze laatst genoemde behandelmethode wordt er gebruik gemaakt van elektrische stroom. Deze vorm heeft vaak heel snel een positief effect op de klachten. Na een uitgebreid onderzoek wordt er een diagnose gesteld en een gerichte keuze gemaakt in welke therapievorm voor u het beste werkt.

Met welke klachten kunt u bij een acupuncturist terecht?

Acupunctuur is vaak bijzonder geschikt voor het behandelen van hoofdpijn, allergieŽn zoals hooikoorts, menstruatieklachten, lage rugpijn, vermoeidheid en vele andere indicaties.

Vergoeding en verwijzing

De behandeling door een acupuncturist die aangesloten is bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (N.V.A) wordt door een groot aantal zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed. Er is geen specifieke verwijzing noodzakelijk. U kunt zelf een afspraak maken.
Voor een afspraak of voor meer informatie kunt u bellen 06 - 16606931 of kijken op www.acupunctuur-zeeland.nl

De acupuncturist

Jaap Jan Hertgers is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (N.V.A) wat inhoudt dat hij zowel een westerse (para)medische opleiding als een gedegen acupunctuuropleiding heeft gevolgd.