Praktijkcentrum Het Gemeentehuis
Dru-yoga

Wanneer: maandagochtend 09.00 - 10.30

Dru yoga is toegankelijk voor iedereen; van jong tot oud, lenig of minder lenig. Dru yoga versoepelt; heeft een positieve uitwerking bij o.a. rugklachten. Dru yoga bevordert rust door de gevarieerde houdingen en ademhalingsoefeningen. Dru yogalessen worden altijd met muziek begeleid.

Heb je belangstelling? Je bent van harte welkom!
Bel 06-40452726 of mail heleendehulster@gmail.com

Puur Pilates Zeeland

Wanneer: woensdagavond 18:30-19:30 en 19:45-20:45
vrijdagochtend 10:15 -11:15 en 11:30-12:30
(kijk voor actueel rooster op PPZ*website)

PPZ biedt je deze gecontroleerde bewegingsvorm aan voor vrouwen en mannen (vanaf 18 jaar) met persoonlijke aandacht in een groep van 6-10 personen Geef jezelf een herboren lichaam & geest !

Danielle Franken
www.puurpilateszeeland.com
06 20 77 14 74
puurpilateszeeland@icloud.com

Groepsles Oefentherapie Mensendieck

Wanneer: iedere dinsdagmorgen van 10.15 - 11.00

Deze lessen zijn bedoeld voor mensen die op een bewuste manier bezig willen zijn met bewegen en oefenen. De lessen worden gegeven door Eline Cijsouw, oefentherapeute Mensendieck.

Voor meer informatie kunt u bellen: 06-51313545 of kijken op de website:
www.oefentherapiewalcheren.nl.

ZwangerTotaal

Wanneer: maandagavond

Het beweegprogramma ZwangerTotaal (VOOR de bevalling) bestaat uit 8 lessen waarvan 1 les wordt verzorgd door de verloskundige en er 1 partnerles zal zijn. Bewegen van het lichaam staat centraal. Verder zal er aandacht zijn voor ademhalingstechnieken, persen, ontspanning, bekkenbodemspieren, uitleg over het bekken en de verandering ervan tijdens de zwangerschap en de bevalling, houdings/bewegingsadvies, tips voor de kraamtijd, houdings/bewegingsadvies, tips voor de kraamtijd en voor de eerste weken na de bevalling. Meer informatie www.zwangertotaal.com

ZwangerTotaal/TotaalVITAAL

Wanneer: maandagavond

Het beweegprogramma TotaalVITAAL (NA de bevalling) bevat in totaal 6 lessen waarvan 1 les buiten met kinderen en kinderwagens! Belangrijk is om weer balans en stabiliteit in het lichaam te krijgen na de bevalling of keizersnede. Het is een opstart om daarna weer het werk en of het sporten te gaan hervatten. Bewegen van het lichaam en oefenen staat centraal. Verder zal er aandacht zijn voor het verbeteren van de spierkracht, coördinatie en balans rondom het bekken, bekkenbodemspiertraining met verschillende invalshoeken, houding en verzorging van de baby. Lekker actief na de bevalling! Meer informatie www.zwangertotaal.com

Hatha Yoga

Wanneer: dinsdagavond 18.30 - 19.45 en 20.00 - 21.15

Er zijn tegenwoordig veel verschillende yoga vormen. Ik geef hatha yoga verweven met inzichten en technieken uit deze tijd. Yoga ontspant het lichaam en brengt de spieren op de juiste spanning terug. Hiervoor worden fysieke oefeningen/houdingen in combinatie met de ademhaling gebruikt. Yoga brengt je naar binnen en dat geeft rust, ruimte en helderheid.

In sommige gebieden van het lichaam zit (onbewust) veel spanning opgeslagen. Hierdoor kunnen stijfheid en bepaalde klachten ontstaan. Als je die spanning loslaat, ervaar je meer ruimte en meer beweeglijkheid.
Dit komt zowel het lichaam als de geest ten goede.

Voor meer informatie:
yogadocente Els Dourleijn 06-50911013
www.yogadomburg.nl