Praktijkcentrum Het Gemeentehuis
EMDR- en natuurgeneeskundigtherapeut


Mijn naam is Ilonka Kuipers en ik werk als EMDR- en Natuurgeneeskundig therapeut in mijn praktijk "Innermoments". Ik werk zowel aan huis in Zierikzee als in praktijkcentrum het Gemeentehuis.

Mijn interesse in de natuurgeneeskunde is begonnen in een periode dat het niet lukte om zwanger te worden. In het medische circuit liep ik tegen beperkingen op en had ik sterk het gevoel dat men alleen keek naar de standaard oorzaken. Ik ben in die tijd terecht gekomen bij een voetreflextherapeut, een acupuncturist en een osteopaat. Er ging een wereld voor me open. Ik kwam opeens in aanraking met therapeuten die verder keken, echt luisterden naar mijn verhaal en mij zagen als compleet mens. Toen pas besefte ik goed dat we ons lichaam niet los kunnen koppelen van onze gedachten en emoties.

Mijn geluk was groot toen ik uiteindelijk na een aantal IVF behandelingen zwanger raakte.
Helaas had ik een zeer nare zwangerschap en bevalling en kreeg ik allerlei klachten. Ik kwam na mijn bevalling terecht bij een ggz-zorgverlener. Helaas brachten de vele gesprekken mij niet het gewenste resultaat. Het was fijn dat iemand naar mijn verhaal luisterde maar ik bleef last hebben van vervelende beelden, angsten en herinneringen. Daardoor ben ik verder gaan zoeken en kwam ik terecht bij iemand die EMDR-behandelingen geeft.
Ik vond het wonderlijk dat deze vorm van therapie in een korte tijd zo veel resultaat opleverde.
Uiteindelijk hebben een aantal van deze EMDR-behandelingen in combinatie met natuurgeneeskunde mijn leven weer op de rit gekregen. Ik was zo opgelucht en blij dat ik besloot om hier zelf mijn werk van te maken zodat ik ook andere mensen hiermee kan helpen.

Ondertussen heb ik de volgende opleidingen gevolgd;

-Medische/Psychosociale Basis Kennis op Plato niveau
-Shiatsu massage bij het erkende opleidingsinstituut Qingbai
-EMDR
-NLP coach
-Ayurvedische massage
-Hypnotherapie

Voorkomende klachten:
Herbeleving van nare herinneringen, angsten, laag zelfbeeld, stress, vermijdingsgedrag, nachtmerries, schuldgevoelens, schaamte of verhoogde alertheid.

Mijn praktijk is aangesloten bij beroepsvereniging BATC. Afhankelijk van de zorgverzekeraar kan een deel van de factuur vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering.

Specialisatie:
Ik ben gespecialiseerd in trauma m.b.t zwangerschap en bevalling. In mijn praktijk help ik vrouwen en moeders weer voelen dat ze kunnen genieten na een (heftige) zwangerschap, bevalling, IVF traject, miskraam of andere ingrijpende gebeurtenis. Als ervaringsdeskundige weet ik precies wat deze vrouwen doormaken. Zij voelen zich vaak onbegrepen, verdrietig of hebben last van stemmingswisselingen. EMDR kan hier heel goed bij helpen.

Wil je weten hoe ik jou kan helpen? :
Website: innermoments.nl
E-mail: info@innermoments.nl
Tel: 06-41393551